ZAJÍMAVOSTI

Oceláři slavili zlatý hattrick se zdravotníky z Podlesí

8. 6. 2022

Lidé v Třinci a okolí jsou hrdí na to, co třinečtí hokejisté s drakem na prsou a třemi kladívky v kruhu na zádech dokázali. Třinec i díky nim získává věhlasné renomé.

Text: Ing. Tomáš Želazko / Foto: Marián Ježowicz

Nečekaný dárek dostali zaměstnanci Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí. Třinečtí hokejisté, kteří vybojovali v řadě třetí titul, se čtyři dny po rozhodujícím finálovém vítězství nad pražskou Spartou vydali na tradiční slavnostní mistrovskou jízdu autobusem po městě. A jako první místo si vybrali Nemocnici AGEL Třinec- -Podlesí, kde se rozhodli slavit se zaměstnanci nemocnice. „Přijeli k nám na deset minut. Ukázali nám zlatý pohár, podepisovali se a společně se s našimi zdravotníky vyfotili. Nejvíce byl v kurzu trenér Václav Varaďa, kterého naše sestřičky něchtěly pustit zpět do autobusu,“ řekla marketingová pracovnice Nemocncie AGEL Třinec-Podlesí Marcela Šimandlová s tím, že právě populární trenér je největším oblíbencem zdravotníků.

Po návštěvě nemocnice Oceláři navštívili Třinecké železárny, kde se naobědvali se zaměstnanci v závodní jídelně, na ředitelství dostali dort a pak se prošli provozy mezi dělníky. Rozdali stovky podpisů, navštívili válcovnu drátu i vysokou pec, kde někteří poprvé na vlastní oči viděli odpich a oblékli si ochranný oděv vysokopecaře. Nebezpečně blízko roztavenému surovému železa se dostal i Masarykův pohár pro vítěze play off. „Nic podobného jsem v životě neviděl. Je to velmi náročná práce, klobouk dolů před lidmi, kteří tady pracují. Jsme rádi, že jsme jim mohli přijít ten den aspoň trochu zpříjemnit,“ řekl útočník Třince a bronzový medailista z letošní Olympiády Marko Daňo.  

„Lidé v Třinci a okolí jsou hrdí na to, co naši hokejisté s drakem na prsou a třemi kladívky v kruhu na zádech dokázali. Třinec i díky nim získává věhlasné renomé,“ uvítal viceprezident Ocelářů a generální ředitel Třineckých železáren Ing. Jan Czudek. Poté hokejisté zamířili na třinecký magistrát, majáles a pětihodinový maraton zakončili autogramiádou s fanoušky v místním obchodním centru Kaufland. „Povinností bylo hodně, ale tohle bylo skvělé. Podívali jsme se do oceláren a do míst, kde spousta kluků nikdy nebyla. I na podpisovku přišla spousta lidí, takže paráda. Byl to pěkný den,“ zhodnotil pětihodinový maraton kapitán Petr Vrána.