ZAJÍMAVOSTI

Druhou letošní fotosoutěž vyhrála Jana Hendrychová z Nemocnice AGEL Louny

16. 8. 2021

Do zaměstnanecké fotosoutěže „MŮJ ROK S COVIDEM“ přišlo 92 fotek od 39 našich pracovníků.

Text: Ing. Tomáš Želazko / Foto: Barbora Olejníková

Do druhé letošní fotosoutěže naší skupiny AGEL s názvem „MŮJ ROK S COVIDEM“ bylo posláno 92 snímků od 39 našich pracovníků – amatérských fotografů. Autorkou nejzdařilejšího snímku s názvem „…radost bez zábran“ se stala Bc. Jana Hendrychová z Nemocnice AGEL Louny, která za své vítězné foto dostala 5 tisíc korun. „Prosím dovolte, abych naší společnosti AGEL poděkovala za krásnou cenu, která nás všechny velice potěšila. Naše ‚modelka‘ paní Zdenička byla odměněna krásným růžovým povlečením a květinou a její pokoj se tak krásně rozzářil. 

Ani ostatní klienti naší sociální služby však nepřijdou zkrátka a chystáme pro ně malou grilovací párty. Už se všichni těšíme na další fotosoutěž,“ uvedla Bc. Jana Hendrychová. Na druhé příčce se umístilo dílo z objektivu MUDr. Miroslava Kaly, CSc., z Nemocnice AGEL Prostějov s názvem „Slunečnicová semínka sýkorku nezklamou“. Tento snímek byl oceněn 4 tisíci korunami, které se doktor Kala rozhodl ihned věnovat prostějovské nemocnici. „Získaná částka bude využita k tisku a rámování velkoformátových fotografií, které budou trvale umístěny na Oddělení následné a paliativní péče Nemocnice AGEL Prostějov,“ vysvětlil doktor Kala. 

Třetí skončila Máša Jánošková z Nemocnice AGEL Prostějov se snímkem „Vánoční dárek – příprava na léto na rošťačení s vnoučky a na rybaření“, která obdržela 3 tisíce korun. Hodnotící komise měla těžkou práci, protože vybrat 10 finálových fotek z 92 pěkných snímků bylo velmi náročné. A poté již na facebookovém profilu naší společnosti hlasovali návštěvníci této sociální sítě, kteří z desítky nominovaných vybrali nakonec tři nejúspěšnější snímky. V celkovém součtu dostaly všechny snímky dohromady 1991 hlasů (lajků), kdy nejlepší získal 453 hlasů. Druhý obdržel 431 hlasů a třetí 317 hlasů. 

„O druhou letošní fotosoutěž byl velký zájem a převážná část došlých fotek je velmi zdařilá,“ uvedla za organizátory soutěže ředitelka Odboru vnějších vztahů skupiny AGEL Mgr. Gabriela Lefenda, Ph.D., s tím, že fotosoutěže se mohl zúčastnit každý zaměstnanec skupiny AGEL z libovolného zařízení v Česku i na Slovensku, přičemž každý mohl do soutěže přihlásit maximálně 3 fotografie. Do první letošní fotosoutěže s názvem „ÚSMĚV POD ROUŠKOU“ bylo posláno 111 snímků od 85 našich zaměstnanců. Nejlepším amatérským fotografem AGELu se v této soutěži stala Kateřina Radošovská z Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, druhá skončila Sandra Kaperová také z Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, a třetí byla Helena Cimrmanová z Nemocnice AGEL Louny.