ZAJÍMAVOSTI

Mistr světa Lukáš Krpálek odpovídá...

19. 5. 2021

Vaše nová rubrika s Lukášem Krpálkem.

Dobrý den, upoutala mě výzva ve vašem časopise, položit našemu sportovci Lukáši Krpálkovi pár otázek. Přeji sportovci hlavně pevné zdraví a hodně velkých úspěchů. Hodně spokojenosti!
Miloslava Toušová, Kostomlaty nad Labem

Kdo je Vaším vzorem?
Pro mě je vzorem Japonec Kósei Inoue, který byl jedním z nejlepších judistů na světě. Přestože vyhrál úplně všechno, co se vyhrát dá, tak zůstal úplně normálním člověkem. Proto si ho hrozně vážím.

Z koho máte největší strach (v judu)? Jmenujte někoho, koho je těžké „porazit“.
Těžkých soupeřů je celá řada, ať již je to Francouz Riner, Gruzínec Chandžaliašvili, Rus Tasojev. Ale je tu celá řada dalších výborných soupeřů, se kterými mám vyrovnané zápasy, a není jednoduché je porazit.

Rád rybaříte, proto by mě zajímalo, kdybyste chytil zlatou rybku, jaké jen jedno přání byste měl?
Nebudu originální, zvláště v této době, ale to přání by bylo jasné. Abychom byli všichni zdraví a nikdy nás nepotkalo nic nepříjemného, co se týče zdravotního stavu. Díky spolupráci s Lukášem jsme pro naše čtenáře připravili rubriku, ve které odpovídá na Vaše otázky. Ty na konci roku slosujeme a autor vítězné získá kimono mistra světa, které mu Lukáš Krpálek osobně předá. Autor nejnápaditější otázky z každého čísla pak získá fotografii s Lukášovým podpisem a věnováním.

LUKÁŠ KRPÁLEK
• olympijský vítěz z roku 2016
• mistr světa z let 2014 a 2019
• trojnásobný mistr Evropy
• vítěz ankety Sportovec roku o nejlepšího sportovce České republiky v letech 2016 a 2019