ZAJÍMAVOSTI

NADACE AGEL I NADÁCIA AGEL vstupují do nového roku s novým logem

25. 2. 2021

NADACE AGEL od svého založení v roce 2011 pomohla 1270 žadatelům částkou přesahující 32 miliónů korun. NADÁCIA AGEL pôsobí od roku 2017 aj na Slovensku. Od tej doby pomohla 282 žiadateľom príspevkom vo výške 155.280 eur.

Text: Mgr. Gabriela Lefenda, Ph.D.

Srdce jako symbol péče o bližního – to je ústřední myšlenka nového loga, které se stává od nového roku symbolem NADACE AGEL i NADÁCIE AGEL. Finální variantu vybrala správní rada a dozorčí rada nadace ze zaslaných 45 návrhů, které jí zaslali zaměstnanci skupiny AGEL. Výběr z návrhů nebyl jednoduchý – zaměstnanci v mnoha případech prokázali nejen invenci, ale také svůj výtvarný talent. Autorkou vítězného loga je paní Bc. Milena Ćmielová, která pracuje jako referentka pro korporátní záležitosti ve společnosti Nemocnici AGEL Třinec-Podlesí. Jak sama říká, kreslí velmi ráda a inspirací jí je především příroda. „Mé návrhy vycházely z variability dosavadního loga společnosti AGEL, které je nadčasově navrženo, jen to stačí vnímat a nápady pak přicházejí samy,“ říká autorka. „Jedná se o andělská ochranná křídla – někdo v tom může vidět srdce nebo sklopená křídla anděla, který již někoho objímá a ochraňuje,“ dodává autorka, které při tvorbě pomáhala i její desetiletá dcerka Zuzanka. Nové logo již je připraveno k reprezentaci a hned od počátku roku 2021 se bude využívat na všech propagačních materiálech NADACE AGEL. Komise, která jej vybírala, se na tomto logu shodla jednohlasně. „Zvítězila myšlenka, která je samotnou podstatou naší činnosti. Nové logo vyjadřuje nejen péči o bližního, ale také starost a ochranu, kterou každoročně poskytujeme stovkám potřebných. Jen v uplynulém roce jsme podpořili obdržených 240 žádostí,“ uvedla členka správní rady NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

NADACE AGEL
„Od roku 2011, kdy byla NADACE založena, jsme pomohli více jak 1270 žadatelům částkou přesahující 32 miliónů korun. A nejsou to pouze klasické žádosti o příspěvky, kterými se zabýváme. Podpora míří do azylových domů pro matky s dětmi, do dětských domovů. Aktivně pomáháme také našim vlastním zaměstnancům, kteří se ocitli v mimořádné nečekané životní situaci, která vyžaduje rychlou materiální či finanční pomoc. Je to vlastní projekt s názvem „Plníme sny“, prostřednictvím kterého nám naši zaměstnanci mohou dát tip na svého kolegu, který potřebuje pomoci. A tomu, že můžeme být nablízku lidem, kteří jsou našimi zaměstnanci, jsme velmi rádi,“ říká členka správní rady NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

NADÁCIA AGEL
NADÁCIA AGEL pôsobí od roku 2017 aj na Slovensku. Prostredníctvom charitatívnych projektov podporuje hendikepovaných, ľudí v ťažkých životných situáciách, zamestnancov zdravotníckych zariadení, deti, seniorov. „S NADÁCIOU AGEL sa snažíme stáť pri ľuďoch, ktorí sa ocitli v problémoch nie vlastnou vinou, pomáhať im čo najrýchlejšie, dlhodobo a podporovať ich rodiny, pretože ich osud nám nie je ľahostajný. Počúvame s rešpektom, porozumením a vcítením sa do problémov druhých. V roku 2020 sme podporili na Slovensku 82 žiadostí v celkovej čiastke 45 643 eur. Za roky 2017 až 2019 naša podpora smerovala ku 282 žiadateľom, celkovo sme v týchto rokoch poskytli príspevky vo výške 155 280 eur. Veľakrát nejde len o finančnú či materiálnu pomoc, ale o ochotu venovať týmto ľuďom čas, vypočuť si ich, byť im nablízku, načúvať ich problémom, obavám a snažiť sa im podať pomocnú ruku. Pomocnú ruku budeme v NADÁCII AGEL aj naďalej podávať od začiatku roka 2021 so srdcom a ochrannými krídlami v novom logu,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková, riaditeľka NADÁCIE AGEL.