ZAJÍMAVOSTI

Natálie Vicherková získala během studií řadu nových vědomostí

5. 2. 2021

Studentka během pandemie pracovala na dětském oddělení v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice, kde získala mnoho zkušeností při práci s malými pacienty.

Jednou ze zhruba stovky studentek a studentů, kteří se v září 2017 začali vzdělávat v AGEL Střední zdravotnické škole v Koblově, je nyní osmnáctiletá Natálie Vicherková. Slečna, se kterou časopis NÁŠ AGEL při zahájení školního ročníku 2017/2018 udělal rozhovor, má několik měsíců do maturity. O období na střední škole, maturitě, nebo dalších plánech jsme s Natálií Vicherkovou sepsali tento rozhovor.

Jak jste prožila studentské roky?
Prožila jsem je asi tak, jako každý jiný student. Občas byly chvíle, kdy to nebylo jednoduché, a museli jsme některé dny proležet v knížkách, ale i přesto se to dalo zvládnout.

Co se Vám ve škole nejvíce líbilo a co naopak ne?
Škola byla zcela nově vybavena a líbil se mi také přístup učitelů.

Co Vám za ty téměř čtyři studijní roky dala?
Určitě mi dala spoustu nových vědomostí a zkušeností na praxích. A hlavně nové přátele.

Kde jste měla praxi a na jakém oddělení se Vám nejvíce líbilo?
Praxe jsme měli v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice, kde se mi nejvíce líbilo na dětském oddělení.

Letošní školní rok zakončíte maturitou. Z jakých předmětů budete maturovat a z čeho máte největší obavy?
Máme možnost maturovat z českého jazyka, matematiky, angličtiny, ošetřovatelství, psychologie, somatologie a z praktické výuky. Největší strach mám z angličtiny a češtiny.

Myslíte si, že z důvodu pandemie – kdy jste studium dělali dálkově – budete na závěrečné zkoušky kvalitně připraveni?
Mám trochu obavy, že ne.

V době pandemie studenti čtvrtého ročníku zdravotních škol vypomáhali v nemocnicích. Kde jste byla Vy a jakou jste získala zkušenost?
Byla jsem znovu na dětském oddělení v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice. Získala jsem mnoho zkušeností při práci s dětmi a doufám, že v tom budu moci v budoucnu pokračovat.

Kam se po maturitě chystáte? Budete studovat, nebo půjdete pracovat?
Po maturitě bych chtěla nadále pokračovat ve studiu a vystudovat dětskou sestru. Chtěla bych studovat na Ostravské univerzitě.