Personalisté informují

Oblíbené rekondiční pobyty: Co je letos nového?

5. 6. 2024

Nové destinace i délky pobytů nabídnou letos rekondiční pobyty, které přinášejí nejen regeneraci, ale i nové zážitky a přátelství.

I v letošním roce mohou zaměstnanci české části naší skupiny nabrat nové síly na rekondičních pobytech. A to díky zaměstnaneckému benefitu, který umožnila smlouva uzavřená mezi společností AGEL a Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou (ČPZP).

NOVÉ DESTINACE PRO ODPOČINEK

Letošní rok přináší rozšíření nabídky rekondičních pobytů. Vedle osvědčených destinací jako jsou lázně Nový Smokovec, lázně Bardějov a Luhačovice jsou nově zařazena do portfolia také Kúpele Lúčky a Kúpele Vyšné Ružbachy. Tyto nové destinace byly vybrány s ohledem na jejich jedinečné léčebné programy a krásné přírodní prostředí, které přispívá k dokonalé relaxaci a regeneraci.

FLEXIBILNÍ MOŽNOSTI POBYTU

Organizátoři vycházejí vstříc různým časovým možnostem našich zaměstnanců, a proto nabízí jak tradiční týdenní pobyty, tak nově čtyřdenní varianty v některých z nabízených lázeňských zařízení. Tato novinka umožňuje zaměstnancům využít rekondiční pobyt i v případě, že nemohou nebo nechtějí trávit mimo domov celý týden. Kromě tradičních procedur a odpočinku v lázeňských zařízeních jsou v nabídce i ambulantní rekondice a program řízené sportovní péče. Tyto varianty jsou ideální pro ty, kdo chtějí pracovat na své fyzické kondici pod vedením zkušených trenérů a odborníků na výživu.

NOVÁ PŘÁTELSTVÍ

Jednou ze zaměstnankyň, která se již čtyřikrát zúčastnila rekondičních pobytů, je Hana Klečková z Dopravní zdravotní služby Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Všechny její pobyty se uskutečnily v malebných Luhačovicích, přičemž dvakrát pobývala v Hotelu Jestřábí a další dva roky v Lázeňském domě Praha. „Přínos těchto pobytů vidím nejen v léčebných procedurách a odpočinku v krásném okolí. Jezdíme společně s dcerou, která trpí Downovým syndromem a které za pobyt připlácím, a oběma nám tyto rekreace zdravotně velmi prospívají. Ještě cennější jsou však nová přátelství, která jsem zde navázala. Seznámila jsem se sestřičkami z Nemocnice AGEL Šternberk a Třinec-Podlesí a i když jsme odjinud, udržujeme pravidelný kontakt, podnikáme různé akce a vídáme se i přes rok,“ uvedla Hana Klečková a jedním dechem dodala: „Je skvělé, že AGEL tento benefit poskytuje a vřele jej doporučuji i ostatním zaměstnancům.“ Poukazy na rekondiční pobyty jsou zaměstnancům Skupiny AGEL přidělovány interními komisemi, které byly sestaveny k tomuto účelu ve všech zdravotnických zařízeních. Základním kritériem pro výběr je skutečnost, že držitel poukazu je zaměstnancem Skupiny AGEL v České republice a zároveň pojištěncem ČPZP. Dalším zásadním kritériem je náročnost výkonu povolání konkrétního zaměstnance.

✒ MGR. RADKA MILOŠEVSKÁ  ARCHIV HANY KLEČKOVÉ