Personalisté informují

Kolektivní smlouva AGELu podepsána

27. 12. 2021

Zaměstnanci skupiny AGEL se dočkají v roce 2022 nárůstu průměrných mezd v minimální výši tří procent.

Text a foto: Ing. Tomáš Želazko

Představenstvo společnosti AGEL podepsalo se zástupci Sdružení odborových organizací Skupiny AGEL (SOOSA) novou skupinovou kolektivní smlouvu na roky 2022 až 2025. Smlouvu podepsali předseda představenstva Ing. Michal Pišoja, MPH, 1. místopředsedkyně představenstva AGELu MUDr. Marie Marsová, MBA, bývalá členka představenstva AGELu Ing. Miroslava Bella Sumková, Ph.D., a za Sdružení odborových organizací Skupiny AGEL jeho předseda Pavel Michna a místopředseda MUDr. Michal Lišaník.
Mezi klíčové body vyjednávání patřila výše minimálního růstu průměrných mezd, které oproti letošnímu roku porostou zaměstnancům společností Skupiny AGEL na území České republiky minimálně o tři procenta. K dalším důležitým bodům jednání patřila například odměna za životní jubileum, odměna při odchodu do starobního nebo invalidního důchodu, podmínky pro zvyšování a prohlubování kvalifikace, příspěvek na životní a penzijní připojištění, platby poplatků za karty řidiče, nebo příspěvek na tábory pro děti zaměstnanců a mnoho dalších benefitů.
„Plně si uvědomujeme význam, který mají naši zaměstnanci pro skupinu, a také společenskou odpovědnost, kterou naopak ke svým zaměstnancům máme my. I jako soukromý subjekt jsme se rozhodli postupovat při jednáních se Sdružením odborových organizací Skupiny AGEL tak, aby byli naši zaměstnanci spokojeni, a to nejen s ohledem na výši mzdy, ale taktéž s ohledem na ostatní benefity, které kolektivní smlouva obsahuje. Chceme být i nadále garantem solidního a férového zaměstnaneckého přístupu,“ uvedla Ing. Miroslava Bella Sumková, Ph.D.
Kolektivní vyjednávání probíhalo několik měsíců. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo dospět k dohodě a vyjednat navýšení mezd i řadu dalších zajímavých benefitů pro zaměstnance. Nikdo z nás neví, co bude za rok za dva. Na vše si musíme vydělat sami a nikdo nám nedá nic zadarmo, nejsme státní nebo krajské nemocnice,“ doplnil předseda Sdružení odborových organizací Skupiny AGEL Pavel Michna.