NADACE AGEL pomáhala

Trojčata rodičů Kropových oslavila první narozeniny

8. 4. 2021

Velmi sledovaným je i facebookový seriál „Jak se žije s trojčaty,“ kde každý měsíc mohou všichni, kdo chtějí vidět realitu života sedmičlenné rodiny, sledovat jak děti rostou a dělají další pokroky.

Text: Mgr. Gabriela Lefenda, Ph.D. / Foto: archiv rodiny Kropových

Je to rok, co do rodiny Kropových 19. 2. 2020 přibyly najednou tři děti – Anička, Zuzanka a Mireček. NADACE AGEL, která rodinu podporuje, proto nemohla chybět při oslavě jejich 1. narozenin s blahopřáním a pohádkovými dortíky. „Když jsme tady byly s kolegyní před rokem v dubnu, těsně poté, co si rodiče přivezli miminka z porodnice domů, chovaly jsme na rukou malé drobečky. Teď třeba Mireček váží skoro devět kilo a vyrostly i jeho sestřičky, a pořádně se pronesou," říká Ing. Iveta Ostruszková, MBA, předsedkyně správní rady NADACE AGEL. Cílem NADACE AGEL je nejen podpora jednotlivců či organizací, formou nadačních příspěvků. Ale i realizace projektu „Plníme sny“, prostřednictvím kterého podporujeme zaměstnance Skupiny AGEL, kteří se ocitli v mimořádné životní situaci, kdy je každá materiální i finanční pomoc velice žádaná.

„Míša Kropová pracovala před porodem jako všeobecná zdravotní sestra na ARO v Nemocnici AGEL Třinec-Podlesí. Proto jsme rádi, že i jí můžeme pomáhat zvládat chod rodiny s pěti dětmi," dodává Ing. Ostruszková. Rodiče trojčat Kropových přiznávají, že zvládat domácnost s třemi batolaty a dvěma slečnami, které chodí do školky, je hodně náročné. „Jsem velice ráda, že NADACE AGEL nám pomáhá, třeba s plenkami, dostali jsme také speciální kočárek, ohrádku pro děti, dětskou digitální váhu, ostatní dětské vybavení i každodenně potřebnou kosmetiku, vitamíny od společnosti Repharm. Jak děti rostou, jsou jejich potřeby stále větší – třeba jen autosedačky, které nám koupila NADACE AGEL, byly praktickým a vítaným dárkem, který rozhodně nepatří mezi nejlevnější, když ho musíte pořizovat trojmo," říká maminka Michaela Kropová. A velmi sledovaným je i facebookový seriál „Jak se žije s trojčaty,“ kde každý měsíc mohou všichni, kdo chtějí vidět realitu života sedmičlenné rodiny, sledovat jak děti rostou a dělají další pokroky.