NADACE AGEL pomáhala

S podporou NADACE AGEL mají Antonín a Alžběta snadnější vzdělávání v době distanční výuky

10. 3. 2021

Paní Petra pomáhá ve valašskomeziříčské nemocnici lidem přes 12 let a nyní nastala doba, kdy ona sama potřebovala pomoci.

Text: MgA. Michaela Čížková / Foto: archiv NADACE AGEL

Školou povinné děti, Antonín (10) a Alžběta (7), dostaly nečekaný dárek a jeden velký zážitek. Oba sourozenci dostali svůj první notebook v životě. NADACE AGEL pro ně zakoupila notebooky v hodnotě 42 tisíc korun za účelem podpory vzdělávání. Dar byl věnován v rámci projektu Plníme sny, který podporuje zaměstnance a pacienty v těžkých situacích ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL. NADACE AGEL podpořila paní Petru Sikorovou, zdravotní sestřičku chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.

Paní Petra pomáhá lidem v nemocnici přes 12 let a nyní nastala doba, kdy ona sama potřebovala pomoci. Zdravotní sestřička se dostala nečekaně do těžké životní situace. Po předčasném odchodu jejího manžela zůstala sama na dvě školou povinné děti a celou domácnost. Sotva se rodinná situace trochu utřepala, nastoupila koronavirová epidemie a děti paní Petry musely ze dne na den zůstat doma na distanční výuce a to bez potřebného technického zázemí. Nyní však mohou být Toník a Bětuška díky NADACI AGEL každý den online a na dálku se vídat se svými spolužáky a učiteli. 

„Reakce dětí byla neskutečná, Toník a Bětuška byli hrozně překvapení, jelikož žádný takový dárek nečekali a ani o něj nežádali. Měla jsem slzy v očích, když děti nové notebooky rozbalovaly. Oči jim zářily čistou radostí,“ svěřila se maminka Petra Sikorová, která si sama nemohla dovolit pořídit svým dětem novou techniku pro studijní účely. „Strašně moc děkuji NADACI AGEL, za tak velký dar. Nové notebooky usnadní dětem domácí výuku nejen v této době, ale i v budoucnu,“ dodává Petra Sikorová. „V době, kdy jsou školy uzavřené z důvodu koronavirové epidemie je nutné, aby děti byly stále online. Škola je zavřená, ale výuka běží dále. Bez potřebného technického vybavení by Antonín a Alžběta nemohli řádně plnit své školní povinnosti. NADACE AGEL s radostí ulehčila mamince Petře od starostí, týkajících se vzdělávání dětí,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.