Nemocnice AGEL Řičany

Říčanská nemocnice má nový anesteziologický přístroj. Ročně je využit až u 1500 pacientů

27. 10. 2023

Předností nového přístroje je vysoká spolehlivost a výkon, stejně tak i přesnější sledování vitálních funkcí. Výrazně usnadňuje a zkvalitňuje diagnostiku a péči o pacienty.

Nový moderní anesteziologický přístroj získaly operační sály Nemocnice AGEL Říčany. Novinka nahradila starší typ vybavení, které sloužilo pacientům nemocnice řadu let. Z důvodu vzrůstajících požadavků na anesteziologickou techniku byl nyní nahrazen moderním typem. Investice do nového přístroje přesáhla jeden milion korun. „Přístroj je špičkově vybaven a je pro nás velkým pomocníkem při podávání kvalitní a bezpečné anestezie pro naše pacienty,“ říká vedoucí lékař anesteziologického týmu MUDr. Vladimír Gavrikov, Csc., s tím, že v současné době na jeho oddělení používají ještě jeden přístroj stejného typu. „Ročně je jeden anesteziologický přístroj využit zhruba u 1400 až 1500 operací,“ doplnil.

Anesteziologický přístroj slouží zejména k podávání celkové anestezie a sledování stavu pacienta. Skládá se ze zdroje medicinálních plynů, dávkovacího zařízení, směšovače, odpařovače inhalačních anestetik, dýchacího systému a přídavných zařízení, do kterých patří například podrobný monitoring životních funkcí. Předností nového přístroje je vysoká spolehlivost a výkon, stejně tak i pokročilý monitoring vitálních funkcí, který výrazně usnadňuje a zkvalitňuje diagnostiku a péči o pacienty. „Tyto anesteziologické přístroje pomáhají našemu týmu v poskytování komplexní specializované péče o pacienty během operačních výkonů. Jedná se o systém, který odpovídá současným požadavkům na kvalitní a komplexní anesteziologickou péči,“ dodává MUDr. Gavrikov.

✒ ING. TOMÁŠ ŽELAZKO  ING. VERONIKA MASARYKOVÁ