Nemocnice AGEL Řičany

Pacienty v říčanské nemocnici hlídají nové monitory životních funkcí

20. 10. 2022

Monitorovací systém disponuje řadou funkcí, které jsou přínosem nejen pro lékaře, ale i pro střední zdravotnický personál.

Text a foto: Veronika Masaryková

Jednotka intenzivní péče a interní lůžkové oddělení říčanské nemocnice disponují nově moderními centrálně propojenými monitory životních funkcí a v současné době již slouží hospitalizovaným. Životy pacientů říčanské nemocnice hlídá osm monitorů – jedná se o modulární centrálně propojené pacientské monitory Biocare im12. Ty umožňují komplexní sledování vitálních funkcí pacientů a včasnou reakci na jakoukoliv změnu. „Monitorovací systém je složen z centrálního monitorovacího počítače a více pacientských monitorů.

Systém disponuje řadou funkcí, které jsou přínosem nejen pro lékaře, ale i pro střední zdravotnický personál, zejména na jednotce intenzivní péče, která v říčanské nemocnici představuje čtyři plně vybavená lůžka,“ informuje Beata Zíta, hlavní sestra Nemocnice AGEL Říčany, s tím, že moderní monitorovací systém je pro pacienty další zárukou kvalitní a bezpečné péče. „Centrální monitor má více alarmových režimů a celý systém je vybaven dotykovým displejem s vysokým rozlišením,“ vysvětluje dále hlavní sestra. Nemocnice využila na pořízení nové techniky dotaci z Programu 2021 ZDRAVOTNICTVÍ z rozpočtu Středočeského kraje, která červencový nákup monitorů pokryla částkou přes 600 tisíc korun. „Jsem rád za vzájemnou funkční spolupráci se Středočeským krajem. Tento projekt byl realizován s jeho finančním přispěním,“ potvrzuje předseda představenstva Nemocnice AGEL Říčany prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.