Dezerty

Domácí mrkvánky

20. 8. 2021

Recept od paní Marie Sýkorové, klientky POLIKLINIKY AGEL Ostrava

Domácí mrkvánky

Ingredience: 200 gramů strouhané mrkve, 300 gramů polohrubé mouky, 200 gramů másla, špetka soli, půl balíčku prášku do pečiva, švestková povidla, moučkový cukr, vanilkový cukr.

Postup: Mrkev nastrouháme, přidáme máslo, prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a solí. Vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 milimetry. Rádýlkem vykrájíme čtverečky přibližně 6x6 centimetrů velké. Do středu dáme lžičku švestkových povidel a dva protilehlé konce spojíme a přimáčkneme. Pečeme zhruba 20 minut na 170°C a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.