Domácí langoš
19. 8. 2020
Recept od paní Mirky Kalousové, klientky Vítkovické nemocnice.
Domácí langoš
Ingredience: ½ kg hladké mouky, 1 lžička soli, ½ lžičky cukru, ½ kostky droždí, 250 ml mléka, 120 ml zakysané smetany.
Postup: Hladkou mouku vysypeme do hlubší plastové nádoby. Uprostřed uděláme důlek, kam nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme lehce ohřátým mlékem. Počkáme, až naběhne droždí, přidáme zakysanou smetanu a těsto zpracujeme. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme opět nakynout. Pak už tvarujeme placičky, které smažíme buď ve fritovacím hrnci, nebo na pánvičce s vyšší hladinou oleje. Podáváme dle chutě s prolisovaným česnekem, strouhaným sýrem, kečupem nebo tatarskou omáčkou.
Facebook