Hlavní jídla

Špenátový koláč

7. 7. 2020

Recept od paní Marcely Dvořákové, klientky Hornické polikliniky.

Špenátový koláč

Ingredience na těsto: ½ hrnku mletých ovesných vloček, ½ hrnku špaldové mouky, 70 gramů másla, 3 lžíce vody, 2 lžíce medu, ½ lžičky soli.

Ingredience na náplň: 3 žampióny, 2 celá vejce, 50 gramů sýru eidam 30procentního, 1 balení Cottage sýru, 1 cibule, 1balení listového špenátu, olej, česnek, oregano pepř a sůl.

Postup: Ingredience na těsto ručně smícháme dohromady v míse a rozložíme na dno zapékací misky. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C po dobu 10 minut. Mezitím si připravíme náplň. Na pánvičce zpěníme cibulku, přidáme žampiony nakrájené na plátky, 2 hrsti špenátu, prolisovaný česnek, osolíme a podusíme. Směs z pánvičky přendáme do misky, smícháme s Cottage sýrem, vajíčky, přidáme nastrouhaný sýr a koření. Na upečené těsto vylijeme směs a opět dáme do trouby na 180°C – tentokrát na 20 minut. Po upečení necháme ztuhnout.