Hlavní jídla

Roláda z hovězího mletého masa

19. 12. 2019

Recept od paní Jany Hájkové, klientky Hornické polikliniky.

Roláda z hovězího mletého masa

Ingredience: Hovězí mleté maso, olej, kuřecí maso, mražená zelenina, sůl, pepř, potravinářská fólie.

Postup: Na oleji osmažíme na tenčí proužky nakrájené kuřecí maso a zeleninu. Necháme vychladnout. Mezitím rozložíme potravinářskou fólii, na ni vyskládáme mleté hovězí maso a rukama vytvarujeme nízkou vrstvu do tvaru obdélníku. Posolíme, popepříme, naskládáme zeleninu s kuřecím masem a zarolujeme. Celé zavineme do fólie (i několikrát), konce zavážeme provázkem. Fólie samozřejmě nesmí zůstat uvnitř. Roládu ve fólii vložíme do vařící vody a vaříme z každé strany minimálně 30 minut. Po vytáhnutí necháme vychladnout ve fólii, nebo opatrně sundáme. Pozor, může vytékat horká šťáva.