Hlavní jídla

Amolety se špenátem

1. 6. 2018

Recept od paní Karly Polešenské, klientky Vítkovické nemocnice.

Amolet y se špenátem

Amolety: ½ litru mléka, 1 vejce, 1 lžíce mletého cukru, 20 dkg hladké nebo polohrubé mouky, špetka soli.

Náplň: máslo, cibule, mražený špenát, 15 dkg nastrouhaného sýra, 2 až 3 vejce, mléko, česnek, sůl a pepř.

Postup: Na másle osmažíme cibulku, přidáme mražený špenát, podusíme s pepřem, česnekem a solí a přidáme více než polovinu strouhaného sýra. Amolety pomažeme touto směsí a zatočíme. Ukládáme do vymazané a strouhankou vysypané mísy. Zalijeme rozšlehaným i vejci s mlékem, osolíme, opepříme. Povrch zasypeme zbytkem sýra. Zapečeme v troubě na 180 °C.