Hlavní jídla

Kuřecí kapsa

23. 2. 2018

Recept od paní Anny Konečné, klientky Vítkovické nemocnice.

Kuřecí kapsa

Ingredience: 1 kg prsních řízků, 10 dkg schwarzwaldské šunky, 1 malá sklenička sušených rajčat v oleji, sůl, 1 cibuli, pepř, smetana, hladká mouka.

Postup: Kuřecí prsa podélně nakrojíme tak, aby vznikla kapsa. Naplníme šunkou a sušeným i rajčaty a uzavřeme párátkem. Osolíme a obalíme v hladké mouce, poté na oleji opečeme ze všech stran do růžova. V kastrůlku osmahneme cibuli a přidáme ke kapse. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Maso potom na chvíli vyndáme a do šťávy přidáme smetanu s hladkou moukou a po provaření omáčky zpět kuřecí kapsy vrátíme.