Hlavní jídla

Buřty na pivu

11. 10. 2017

Recept od pana Mariána Kratochvíla, klienta Nemocnice Český Těšín.

Buřty na pivu

Ingredience: 8 buřtů, 2 velké cibule, 1 černé pivo (500 ml), plechovku drcených rajčat (400 ml), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíci sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, čtvrt lžičky chilli.

Postup: Buřty podélně rozřízneme, rozložíme na plech a dáme na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Mezitím si pokrájíme cibuli a smícháme pivo s rajčaty, prolisovaným česnekem, trochou soli, čerstvě mletým pepřem a oběma paprikami a chilli. Poté pod buřty naskládáme cibuli a přelijeme pivem s rajčaty. Vložíme opět do trouby zhruba na hodinu, aby omáčka zhoustla a cibule změkla. Čas od času zamícháme. Podáváme s chlebem.