Hlavní jídla

Vepřové rolky z krkovičky plněné kysaným zelím a chorizem s celerovým pyré a zelným salátem

17. 10. 2016

Recept od paní Romany, čtenářky časopisu NÁŠ AGEL.

Vepřové rolky z krkovičky plněné kysaným zelím a chorizem s celerovým pyré a zelným salátem

Ingredience na rolky: 500 gramů vepřové krkovičky, chorizo, sklenice kysaného zelí, 1 větší cibule, 250 ml vývaru.

Postup: Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe chorizem a kysaným zelí m, ze kterého vymačkáme vodu. Zavineme a spíchneme párátkem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a zprudka rolky opečeme, pak podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

Ingredience na celerové pyré: 1 celer, smetana, máslo.

Postup: Celer nakrájíme a uvaříme v osolené vodě, vodu potom slijeme, přidáme trochu smetany a kousek másla, tyčovým mixérem rozmixujeme a podle chuti dosolíme.

Zelný salát: Ze zbytku zelí, které ne použijeme do rolek, uděláme salát. Do zelí přidáme nakrájenou cibuli, trochu oleje, přisladíme.