Hlavní jídla

Pochoutkové špagety

15. 8. 2016

Recept od paní Aleny Kašpárkové, klientky Vítkovické nemocnice.

Pochoutkové špagety

Ingredience: 500 gramů špaget, kostka bujónu, 1 červená paprika, ½ brokolice, rajčata, šunka, 3 vejce, 250 ml smetany, olej, sýr, kečup.

Postup: Špagety uvaříme v mírně osolené vodě s jednou kostkou bujónu. Potom scedíme a okapané promícháme ve větší míse s nakrájenou červenou paprikou, vařenou a nakrájenou brokolicí a šunkou. Špagety přendáme do pekáče, který jsme předem vymastili olejem. Poklademe hojně plátky rajčat a dáme do trouby zapékat. Před dopečením zalijeme smetanou se třemi rozšlehanými vejci. Povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem a pokapeme kečupem. Vrátíme zpět do trouby a dopékáme ještě 10 minut.