Hlavní jídla

Tatarák z lososa

12. 8. 2015

Recept od pana Adolfa Bernatíka, klienta Vítkovické nemocnice.

TATARÁK Z LOSOSA

Ingredience: 1 menší cibule, 5 lžic oleje, 30 dkg čerstvého lososa, 1 žloutek, ½ lžičky soli, 1 lžíce worchestru, 1 lžička plnotučné hořčice, špetka drceného kmínu, špetka mletého pepře, 3 stroužky česneku, 1 lžička sójové omáčky, 5 krajíců chleba.

Postup: Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno a dáme do mísy. Lososa zbavíme kůže. Ostrým nožem se zuby nastrouháme lososa tak, abychom oddělili maso od bílých vláken, a přidáme spolu s ostatními ingrediencemi do mísy. Vše propracujeme a dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou, kmínem. Krajíce chleba rozdělíme na půlky a na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova, pokládáme na ubrousky, abychom vysáli přebytečný tuk. Topinky osolíme a potřeme česnekem. Tatarák z lososa nanášíme na topinky v hrubší vrstvě a ihned podáváme. Můžeme dozdobit petrželkou, pažitkou nebo sekanou celerovou natí.