Hlavní jídla

Domácí rohlíky

2. 3. 2015

Recept od paní Šárky Křibíkové, klientky Vítkovické nemocnice

Domácí rohlíky

Ingredience: 260 ml mléka, 20 gramů oleje nebo 1 polévková lžíce sádla, 2 čajové lžičky soli, 1 polévková lžíce medu, 350 gramů polohrubé mouky, 150 gramů hladké mouky, 1 kostka droždí nebo 1 balíček sušeného droždí.

Postup: Z ingrediencí vypracujeme těsto. Rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme kolo, které rozdělíme na trojúhelníky a smotáme do tvaru rohlíků. Potíráme žloutkem s mlékem a můžeme posypat hrubou solí, mákem, kmínem, sezamem dle chuti. Na plechu necháme ještě přibližně 20 minut vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dalších 20 minut.