Domácí rohlíky
2. 3. 2015
Recept od paní Šárky Křibíkové, klientky Vítkovické nemocnice
Domácí rohlíky
Ingredience: 260 ml mléka, 20 gramů oleje nebo 1 polévková lžíce sádla, 2 čajové lžičky soli, 1 polévková lžíce medu, 350 gramů polohrubé mouky, 150 gramů hladké mouky, 1 kostka droždí nebo 1 balíček sušeného droždí.
Postup: Z ingrediencí vypracujeme těsto. Rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme kolo, které rozdělíme na trojúhelníky a smotáme do tvaru rohlíků. Potíráme žloutkem s mlékem a můžeme posypat hrubou solí, mákem, kmínem, sezamem dle chuti. Na plechu necháme ještě přibližně 20 minut vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dalších 20 minut.
Facebook