Dezerty

Opilý Isidor

27. 4. 2020

Recept od paní Hany Liškové, klientky Vítkovické nemocnice.

Opilý Isidor

Ingredience na těsto: 250 gramů Hery, 250 gramů mletého cukru, 6 vajec, 2 lžíce kakaa, 130 gramů hladké mouky, ½ prášku do pečiva.

Ingredience na polevu: 250 gramů mletých vlašských oříšků, 200 gramů mletého cukru, 1 a ½ dcl rumu, 2 ledové kaštany, 50 gramů másla, lžíce kakaa, marmeláda.

Postup: Šest žloutků utřeme do pěny společně s cukrem a kakaem. Přidáme Heru a opět rozšleháme. Potom pomalu přidáváme mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme ušlehaný bílek ze šesti vajec. Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a necháme péct přibližně dvacet minut na 180°C. Upečené těsto potřeme marmeládou a naneseme hustou hmotu ořechů smíchaných s cukrem a rumem. Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany s máslem a kakaem a polijeme tím směs ořechů a cukru.