Dezerty

Makové řezy

23. 2. 2020

Recept od paní Ladislavy Valentové, klientky nemocnice Český Těšín.

Makové řezy

Ingredience: 250 gramů másla, 190 gramů krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 6 vajec (žloutky a bílky odděleně), 150 gramů mletého máku, 180 gramů hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 200 až 250 ml mléka.

Poleva: 2 ks ledových kaštanů, 5 dkg másla, 1 lžíce kakaa

Postup: Změklé máslo utřeme společně s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny, potom přidáme mletý mák a mouku, prášek do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme ušlehané bílky. Pečeme na 180°C. Po vychladnutí polijeme polevou a ozdobíme například ořechy.