Dezerty

Dortík s ovocem

6. 11. 2019

Recept od paní Renaty Kuncové, klientky Vítkovické nemocnice.

Dortík s ovocem

Ingredience: 1 a ½ hrníčku polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, hrníček moučkového cukru, půl hrníčku vlažného mléka, půl hrníčku oleje, 2 vejce, rozmixované vlašské ořechy.

Náplň: ovoce (maliny, jahody, borůvky), 1 tvaroh, ½ másla, cukr dle chuti.

Postup: Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem, mlékem a olejem a potom postupně přisypáváme mouku smíchanou s pečicím práškem do pečiva. Dáme do předem vysypané kulaté formy o průměru 26 centimetrů péct na 20 minut při teplotě 180°C. Po upečení a vychladnutí rozřežeme podélně nití a plníme tvarohem, který jsme mezitím vyšlehali s máslem a cukrem a proložíme ovocem. Povrch lehce namažeme také tvarohem a posypeme rozmixovanými vlašskými ořechy.