Dezerty

Tribit

12. 8. 2019

Recept od Jany Pleskáčové, klientky Hornické polikliniky.

Tribit

Těsto: 2 vejce, 100 gramů moučkového cukru, 100 ml oleje, 250 ml mléka, 2 lžičky kakaového prášku, 1 prášek do pečiva, 300 gramů hladké mouky.

Pudingová náplň: 500 ml mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 150 gramů másla, 100 gramů moučkového cukru. Karamelový krém: 1 plechovka salka, 250 gramů másla. Dále budeme potřebovat dva balíčky Be-Be sušenek, čokoládovou polevu nebo strouhanou čokoládu, rum.

Postup: Neotevřenou plechovku salka vaříme hodinu a půl na mírném ohni, minimálně den dopředu. Necháme vychladnout. Suroviny na těsto důkladně promícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme na 200°C přibližně 10 minut. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout a do vlažného pudinku zašleháme po částech změklé máslo a moučkový cukr. Karamelový krém připravíme důkladným vyšleháním másla s uvařeným salkem. Krémy a těsto pak vrstvíme takto: Vychladlý piškot postříkáme rumem, natřeme pudinkovým krémem, celý povrch poklademe sušenkami a opět postříkáme rumem. Na sušenky natřeme karamelový krém, uhladíme a polijeme polevou nebo posypeme strouhanou čokoládou. Dáme ztuhnout do ledničky. Krájíme až na další den po změknutí sušenek.