Dezerty

Skořicoví šneci z kynutého těsta

22. 8. 2018

Recept od paní Jany Doležalové, klientky Nemocnice Podlesí.

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Ingredience těsto: 200 gramů hladké mouky, 1 žloutek, půl hrnku vlažného mléka, lžička mletého cukru, 20 gramů droždí, 2 lžíce Ramy, špetka soli. Vajíčko a krystalový cukr na posypání.

Náplň: cukr, skořice, máslo (rozpuštěné – ne horké)

Postup: Do vlažného mléka přisypeme lžičku cukru a nadrobíme droždí. Tento kvásek pak přilijeme do mouky se solí, žloutkem a Ramou, a vypracujeme těsto. Poté těsto rozválíme a nasypeme po celé ploše skořici, cukr a polijeme rozpuštěným máslem. Celé srolujeme a krájíme na pásky. Pokládáme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180°C přibližně 15 až 20 minut. Ke konci potřeme rozšlehaným vajíčkem a po povrchu posypeme krystalovým cukrem.