Dezerty

Jahodovo-tvarohová pochoutka

15. 8. 2017

Recept od paní Alexandry Nové, klientky Vítkovické nemocnice.

Jahodovo-tvarohová pochoutka

Ingredience na těsto: 2 vejce, 1 a ½ hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1 prášek do pečiva.

Ingredience na náplň: 250 gramů polotučného tvarohu, 150 gramů zakysané smetany, 250 gramů šlehačky, 1 ztužovač šlehačky, jahody.

Postup: Vajíčka vyšleháme, přidáme cukr, mléko a olej. Potom přisypeme všechny zbývající sypké ingredience a necháme péct 20 minut na 180°C. Po vystydnutí rozdělíme na tři podélné pláty, které budeme skládat na sebe a prokládat jahodami a náplní. U náplně nejdříve vyšleháme šlehačku se ztužovačem a potom přimícháme tvaroh a zakysanou smetanu.