Dezerty

Roláda bez mouky

22. 2. 2016

Recept od paní Natálie Honzkové, klientky Vítkovické nemocnice.

Roláda bez mouky

Ingredience na těsto: 5 vajec, 5 lžic cukru, 2 lžíce kakaa.

Ingredience na náplň: 2 vychlazené smetany ke šlehání 40procentní, 2 ztužovače šlehačky.

Postup: 5 žloutků vyšleháme s cukrem a přidáme 2 lžíce kakaa. Lžící pak jemně přimícháme sníh z pěti bílků. Hmotu rozetřeme na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 5 až 10 minut. Vyšlehanou náplň ze šlehaček a ztužovačů naneseme na již vychladlé těsto a zarolujeme. Zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky odležet. Těsto se bez mouky na papír dost lepí a obtížněji se roluje, proto je třeba něčím podebírat.