Dezerty

Míša řezy

16. 1. 2015

Recept od paní Simony Stodolové, pracovnice Centrální sterilizace a operačních sálů Nemocnice Šternberk

Míša řezy

Ingredience na korpus: 6 žloutků, 6 lžic moučkového cukru, 7 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, sníh ze šesti bílků

Ingredience na krém: 3/4 hrnku moučkového cukru, 3 tvarohy (nebo 2 tvarohy a jeden vychladlý vanilkový puding uvařený v 1/4 l mléka), 250 gramů másla, rum nebo rumová tresť

Ingredience na polevu: 100 gramů čokolády na vaření, 100 gramů stoprocentního tuku nebo másla

Postup: Ušleháme žloutky, cukr, kakao a olej. Pak střídavě vmícháme ušlehaný sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na hlubší plech, který jsme vymazali a vysypali moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 až 20 minut. Po upečení necháme vychladit. Všechny suroviny, které patří do krému, vyšleháme do hladka a natřeme na vychladlý korpus. Ingredience na polevu necháme rozpustit ve vodní lázni, necháme trošku zchladnout, vlijeme na krém a rozetřeme. Vše pak dát do lednice a nechat vše uležet a ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.