Dezerty

Limetkový cheesecake

27. 12. 2014

Recept od paní Naděždy Školutové, pracovnice Centrální sterilizace Nemocnice Šternberk

Limetkový cheesecake

Ingredience: 250 gramů sušenek (například BeBe), 125 gramů rozpuštěného másla, 250 gramů krémového sýra či tvarohu, 60 gramů moučkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání, šťáva i kůra z 1 limetky, 2 čajové lžičky želatiny, 2 lžíce vody 

Postup: Sušenky rozdrtíme a přilijeme k nim rozehřáté máslo. Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy a lehce vytáhneme i k okrajům. V troubě vyhřáté na 150 °C pečeme 10 minut. Po vytažení z trouby dáme formu zchladnout. Želatinu necháme nabobtnat ve 2 lžících vody, poté ji rozpustíme v mikrovlnné troubě. Smetanu ušleháme do tuha a dáme stranou. V míse spojíme sýr, cukr, šťávu a kůru z limetky a mícháme, až vznikne hladká směs. Pak lehce vmícháme šlehačku a přidáme rozpuštěnou želatinu. Náplň přendáme do formy na vychladlý základ a necháme ztuhnout v lednici.