Dezerty

Střapaté jablkové řezy

11. 12. 2013

Recept od paní Markéty, klientky Polikliniky Ostrava.

STŘAPATÉ JABLKOVÉ ŘEZY

Postup: 1 a ½ hrníčku hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce karobu (svatojánský chléb) nebo kakaa, ½ až ¾ hrníčku krupicového cukru, ½ kostky másla nebo Hery, 1 vejce – uděláme drobenku a nasypeme ji do pekáčku vyloženého papírem na pečení (rozměr pekáčku asi 30 × 40 centimetrů). Zalijeme řidším tvarohem: 2 tvarohy rozmíchané s 2 žloutky a 3 lžícemi krupicového cukru (případně dle potřeby naředíme trochou mléka). Povrch posypeme nahrubo nastrouhanými jablky (3– 4 kusy), potřeme sněhem ze 2 bílků, posypeme skořicovým cukrem a dle chuti nasekanými ořechy (kokosem, rozinkami) a pokapeme rumem.

Pečeme 10 minut na 170 °C a dalších 20 minut na 160 °C. Krájíme vychladlé.

Dobrou chuť!