Dezerty

Margotka

1. 8. 2013

Recept od slečny Verunky, čtrnáctileté dcery vedoucího provoznětechnického oddělení Nemocnice Podlesí.

MARGOTKA

Ingredience na těsto: 100 g ramů nastrouhané Margotky, 250 ml šlehačky ke šlehání, 1 hrnek moučkového cukru, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce rumu

Ingredience na polevu: 200 gramů moučkového cukru, 120 gramů másla, 1 lžíce kakaa

Postup: Ingredience na těsto smícháme dohromady, přidáme nastrouhanou Margotku a necháme péct přibližně 20 minut. Poté dáme vychladnout a mezi tím si uděláme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a přidá me kakao a moučkový cukr. Vyklopíme upečené těsto a polijeme polevou.