Dezerty

Cheesecake

23. 4. 2013

Recept od studentky oboru porodní asistentka absolvující praxi ve Vítkovické nemocnici Petry Januškové.

CHEESECAKE

Ingredience na těsto: 1 balíček ka ramelových sušenek Lotus, 0,5 balíčku máslových sušenek, 70 g másla,hrst vlašských ořechů, 2 štamprle amareta případně rumu

Ingredience na krém: 1 Ricotta, 1 Mascarpone, 1 zakysaná smetana, 2 vajíčka, 2 bílé čokolády (rozpustit)

Postup: Sušenky rozdrtíme, přidá me pomleté či nasekané ořechy, amareto a rozpuštěné máslo. Vše propracujeme a natlačíme stejnoměrnou vrstvu na d no dortové formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 10 minut. Na krém ušleháme všechny suroviny a vylijeme na předpečené těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C ještě 10 minut, poté teplotu snížíme na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Po upečení necháme v troubě 2 hodin ky odle žet s pootevřenými dvířky. Dáme zchladit do lednice. Můžeme podávat s jaký mkoliv ovocem či polevou.